Urządzenia i Akcesoria
Kremowe aïoli na żółtkach
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
15 porcji
Składniki
-
200 g oleju z pestek winogron200 g oliwy z oliwek
-
6 ząbków czosnku
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
3 żółtka
-
1 czubata łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
0.7 g
Kalorie
557.4 kJ /
133.1 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Oliwa bazyliowa
20 min
Chimichurri
5 min
Oliwa truflowa
10 min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 godz. 30 min
Pikantne aïoli
15 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Meksykańska pasta z fasoli
20 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Tapenada
5 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min